Guillén Augé, Anna Vergés: Extraradi
Quaderns #261
codi: 26118
http://comradioblocs.com/extraradi/category/seccions/arquitectura-amb-guillem-auge/
Secció Arquitectura: Una o dues vegades al mes. Dimecres 16.00 h
Duració: 20 minuts aprox.
Saturats d’informació, amb estils, models, o teories parcials i cícliques, l’Extraradi d’Arquitectura detecta, selecciona, relaciona i divulga tant pràctiques o tècniques contrastades, com idees o estratègies innovadores per fer de la seva suma un discurs des de la professió per a la societat.
Després de més de tres anys participant en el programa Extraradi juntament a un grup de més de vint col·laboradors interdisciplinaris que exploren des de la gastronomia, l’art, la música, el sexe…, ens adonem que cada vegada ens interessen més els debats i reflexions fóra de la disciplina, perquè, tot i generalistes, poden aconseguir complicitats i reaccions que els profunds debats d’arquitectes no arriben a propiciar.
L’interès popular en la cultura arquitectònica, i la participació de la societat en els debats principals de la professió, són els dos principals objectius de les nostres contribucions a Com Ràdio, amb més de trenta sessions realitzades. Per aquest motiu intentem fer un programa per a tots els públics, que els apropi als principals reptes de l’arquitectura, per mitjà del format i els temes escollits:
Format: Les sessions tenen una duració relativament curta (20 minuts), que ens permeten tocar de manera molt simple, però concisa allò que pretenem transmetre
Temes: Fem una selecció de temes d’actualitat i interès general, en moltes ocasions tractats a través de convidats de diferents disciplines (arquitectes, sociòlegs, col·lectius, polítics…), que aporten i enriqueixen els continguts. El fet de rodejar-nos d’experts en diferents camps, que amplien la visió arquitectònica de les sessions, ens permet també buscar punts d’acord per encarar i incidir en les noves necessitats – oportunitats que ofereix l’arquitectura actualment.
Considero una muy buena iniciativa el uso de la radio para divulgar la cultura arquitectónica y acercarla a la sociedad. De esta manera se ofrece a la ciudadanía conocimiento sobre su entorno construido y si además se realiza de forma interdisciplinar, mejor todavía.
Elena Guim
Arquect