Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

Quaderns263-cubierta-small

Número 263

Tradicionalment la preservació ha estat entesa com a cristal·lització de l'existent. Preservem. Però com preservar el que sempre canvia, allò que succeeix a l'interior del construït, l'ús, és a dir, l'autèntica arquitectura?

El_Pinar_02

L’edifici mostra davant de la carretera una imatge de sòlid petri construït a base de morters amb pedres projectades de diferents tons grisos, xapes metàl·liques perforades i grecades de color cendra. Per altra banda la façana que dona al bosc, d’una sola planta d’alçada, és un cos transparent i permeable. Els pilars que suporten la coberta, en l’espai d’alçada generosa del centre social, estan pintats tot simulant els arbres de l’exterior.

CGP arquitectes: Poliesportiu a Rubí

— codi: 26328

10

Per a la construcció de l’edifici s’utilitzen processos industrialitzats per tal de minimitzar el temps d’obra i la interferència en el normal desenvolupament de l’escola, alhora que es cerca qualificar l’edifici des del curós tractament de la llum natural, la ventilació natural creuada i la posada en valor de les solucions estructurals i constructives que es produeixen.

tec1_ob

L’ espai on s’actua és una part de les voltes de fonamentació del Fòrum Provincial Romà. La sala, un espai estret que no convidava a romandre per a contemplar les peces exposades, es diu Volta de La Tecleta i tenia dos nivells, el projecte arquitectònic va consistir en unir aquests dos nivells per que els banys fossin accessibles i també en re ubicar unes bases de columnes romanes i la pròpia estàtua de La Tecleta.

06

El projecte planteja la rehabilitació d’una antiga Masia del segle XVI situada a l’interior del polígon industrial de Parets del Vallès. Atrapada entre les naus industrials la masia resta com un dels pocs vestigis de l’origen agrícola del municipi.

Page 1 of 212

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya