Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

Quaderns262 (1)

Número 262

Conscients de l’escassetat de recursos, és moment de reactualitzar i reprogramar, des dels marges, els rígids models del passat mitjançant infraestructures flexibles i allunyades de tota retòrica.

Menos da una piedra_SALA FERUSIC_img06

Lagravera és un celler concebut sota criteris de disseny low cost, entès com una optimització en la gestió dels mitjans i els recursos, energètics i materials. La sostenibilitat econòmica és subsidiària a la sostenibilitat ambiental.

01_imatge

L’activitat de l’abocador preexistent no havia estat respectuosa amb el seu entorn més immediat, havia provocat alteracions de l’entorn natural i modificacions de la topografia existent. Per aquesta raó es decideix implantar les instal·lacions a les zones on l’activitat de l’abocador ja havia espatllat l’entorn natural.

02

Es tracta d’un volum recobert per una pell, ventilada i microperforada, que permet garantir un bon confort climàtic alhora que assegura la privacitat des de l’exterior. Totes les obertures queden protegides, i apareixen al carrer com a ombres xineses, creant un gradient lumínic molt confortable des de l’interior. Aquesta doble pell es va configurant distintament i s’adapta a les diferents façanes.

10 - baranes IMG_0540 b-n

L’ objectiu principal d’aquestes obres de remodelació urbana és l’establiment de vincles amb el seu entorn geogràfic i el desenvolupament i la potenciació de las característiques espacials, materials i de ús existents (a vegades en estat latent) que son pròpies de cada lloc de l’espai públic i que l’identifiquen.

Page 1 of 3123

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya