Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

Quaderns/OFFICE 05/03/11

Cronica Quaderns_261_office (1)

Quaderns #261
codi: 26103

5 Març 2011

DVS “L’arquitectura té a veure amb l’ordre i el desordre, amb la regla i l’excepció a la regla. El que ens interessa és posar les nostres pròpies lleis sota pressió, trovar el moment de poesia indefinible dins d’un conjunt de regles estrictes. L’inesperat és molt important, l’excepció dins del sistema, capaç de mostrar que el sistema té defectes; la lluita per fer perfectes coses on mai poden ser-ho.”

“Vam aprendre d’Iñaki Ábalos i Juan Herreros, i per descomptat ells ho van prendre d’Alejandro de la Sota, que l’arquitectura té a veure amb la intenció i no amb la invenció. Intentes mostrar les intencions que tens cap a la realitat, però no cal tornar a inventar el món ni reinventar l’arquitectura.”

After the party

K.G .“La pregunta era: Com es pot mostrar arquitectura en una Biennal?
Immediatament vam pensar en col·locar un enorme mur al voltant del pavelló existent. Volíem fer arquitectura, no només una instal·lació; la demarcació d’un límit. L’arquitectura té a veure amb els perímetres. L’arquitectura, en tant que obstrucció, fa les coses possibles, aporta jerarquia i organització. Mentre fora transcorre el circ de la Biennal, a l’interior apareix tot aquest confeti, bell i colorit, però al mateix temps malenconiós.

Vil·la Buggenhout

K.G. “El concepte funcional d’organització està desconnectat de la manera en què es viu a casa. Veient antigues cases nobles, t’adones que amb el temps s’han organitzat de maneres molt diverses. De vegades s’han subdividit, o una sala d’estar s’ha transformat en una habitació. Tot va tan de pressa… En aquest sentit, creiem que la forma no hauria de seguir la funció”.

Etiquetes:

Una resposta a “Quaderns/OFFICE 05/03/11”

  1. anna escrigué:

    Això seria elmeu comentari

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya