Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

La petita Dimensió: Centre d’interpretació el Castell del Rei

lapetitadimensió_1024x686_04

Quaderns #261
codi: 26110

Objectius

- Obrir el Castell del Rei / La Suda, tancat durant dècades al públic.
- Realitzar el muntatge amb recursos mínims tant de pressupost com de funcionament.
- La proposta ha de permetre alliberar l’espai per a la utilització de la sala en altres actes.
- Utilitzar recursos expositius amb un manteniment mínim, amb continguts fàcilment renovables i amb sistemes mecànics de tecnologia senzilla, que qualsevol operari pugui reparar.

L’exposició se situa en dos àmbits:

- La sala, que és l’únic espai que es conserva del Castell, mesura 7,5 x 30 m i 9 m d’altura.
- La coberta, una terrassa des d’on es gaudeix d’unes vistes de 360º sobre la plana de Lleida.

Sala

La proposta es basa en tres grans llums suspeses del sostre amb una gran pantalla envolupant que conté el material expositiu al seu interior. Els visitants han d’entrar en cada envolupant i cadascuna explica un aspecte dels continguts. Un sistema de corrioles permet elevar manualment els llums en el moment que s’hagi d’utilitzar la sala per a altres actes, aprofitant la gran altura lliure. Al final de la sala un gran audiovisual projectat directament sobre la pedra, recolza el discurs expositiu a partir d’imatges que evoquen els eixos de contingut.

Terrassa

Des de la terrassa es dominen les vistes de la ciutat i el seu entorn. La potència de les vistes ens fa plantejar un mínim d’elements expositius, ja que l’atenció estarà centrada en les vistes. Els scopes distribuïts per la terrassa ens conviden a apropar-nos i mirar, però no són el que semblen…En el seu interior, com les antigues càmeres de souvenir, amb un mecanisme rotatori se’ns mostren fotografies relacionades amb la ciutat.

lapetitadimensio.com

 

Una resposta a “La petita Dimensió: Centre d’interpretació el Castell del Rei”

  1. Augustine O'Thomas escrigué:

    Seems a great project!

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya