Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

Martin Garber: URBANOSCOPIO

MGarber_1024x560_main

Quaderns #261
codi: 26116

URBANOSCOPIO: mostra de cinema i ciutat

Antic Teatre, c/verdaguer i callis 12, Barcelona.
URBANOSCOPIO presenta els pròxims 3 mesos documentals de la sèrie Cities on Speed, una coproducció del Danish Film Institute y el Sundance Channel que examina els desafiaments que presenten diferents megaciutats d’arreu del món.

ojoconico.org

Programació Urbanoscopio maig-juliol 2011
Sessió IV – 10 de maig, 2011.
BOGOTÁ CHANGE /// Andreas Mol Dalsgaard, Dinamarca, 2009, 58′, V.O.S.E.
Dirigida per Andreas Møl Dalsgaard, aquesta pel·lícula visita Bogotà considerant els mètodes poc ortodoxos de dos carismàtics alcaldes – Antanas Mockus i Enrique Peñalosa –que, en menys d’una dècada, van convertir una ciutat corrupta amb l’índex d’assassinats més alt del món en una pacífica metròpolis model.
Amb: José Salazar Ferro – Arquitecte
·Professor de la Universitat Nacional de Bogotà.
·Assessor del Ministeri d’Habitatge de Colòmbia.
·Consultor de la Secretaria de Planejament de Bogotà.

http://www.youtube.com/watch?v=hqqLI0_86mM&feature=related

Sessió V – 7 de juny, 2011.
CAIRO GARBAGE /// Mirall Droga, Dinamarca, 2009, 51′, V.O.S.E.
La capital d’Egipte ha crescut tan ràpidament que ningú sap en realitat quanta gent hi viu al Caire actualment, encara que 20 milions és una aproximació raonable. No obstant això hi ha alguna cosa segura: la capital produeix ara moltes més escombraries de les que poden gestionar els tradicionals recol·lectors amb els seus carros. En 2003, les autoritats del Caire van començar a contractar la gestió dels residus a empreses estrangeres, però les escombraries segueixen acumulant-se per tota la ciutat. “Cairo: Garbage” presenta una ciutat intentant canviar els seus hàbits mentre acompanya a diferents personatges tractant amb les escombraries en diferents etapes, incloent a Arman Semir, propietari d’un hotel de 5 estrelles en un barri acomodat; Taler Hangar, el gerent de districte d’una companyia de gestió de residus Italiana, i Tifa que es guanya la vida reciclant plàstic en un dels cinc “poblats d’escombraries” de la ciutat.

Sessió VI – 4 de juliol, 2011.
MUMBAI DISCONNECTED /// Frederik Jacobi & Camilla Nielsson, Dinamarca, 2009, 59′, V.O.S.E.
Mumbai és com una ciutat inflada d’esteroides, i el seu creixement propulsiu ha col·lapsat la infraestructura de transport existent. Els passatgers arrisquen la vida i la integritat física per viatjar en trens  plens de gom a gom; els carrers i les autopistes es troben permanentment aturats, i la pol·lució atmosfèrica i acústica està per sobre de qualsevol límit. Mr. Das és el vicepresident de l’agència estatal de carreteres; la seva feina consisteix en assegurar que els ponts i els passos de les autopistes s’enllesteixen a temps i d’acord amb els requisits medi ambientals imposats pel Bank Mundial però la construcció de noves carreteres aixequen qüestions de classe i d’estatus socioeconòmic.

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya