Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

Sala-Ferusic: “¿Menos da una piedra?” (Celler Lagravera)

Menos da una piedra_SALA FERUSIC_img06

Quaderns #262
codi: 26214

Lagravera és un celler concebut sota criteris de disseny low cost, entès com una optimització en la gestió dels mitjans i els recursos, energètics i materials. La sostenibilitat econòmica és subsidiària a la sostenibilitat ambiental.

Es recupera una nau del 58, una antiga indústria gravera, per a reactivar-la i conventir-la en un celler, per mitjà de la reincentivació d’elements de caràcter industrial.

Els elements constructius se cenyeixen a l’economia d’escala i a la producció seriada, per a minimitzar l’impacte ambiental i econòmic, i es disposen segons criteris de disseny espaials, funcionals i higrotèrmics.

El projecte s’estructura en els següents punts: un armari de quatre metres d’alçada que organitza i disposa els espais de servei, el centre d’acció on es desenvolupa l’activitat assistida per màquines i la zona 900, amb la sala de criança al soterrani, i una sala amb catifa ratllada i sostre luminiscent en planta baixa, on se situa la unitat de control, que monitoritza la vinya a temps real, i en la que es dissenya la morfologia del vi i es divulga el producte.

En definitiva, el criteri low cost del projecte ens obliga a qüestionar ¿menos da una piedra?

Autors: Carles Sala i Relja Ferusic

Nom del projecte: Celler Lagravera, Alfarràs, Lleida.

Consultors: Josep Maria Estivill, Arquitectura Tècnica, Carops, Enologia, Ventura, Instal.lacions

Pressupost: 180.000 €

Àrea: 600 m2

Fotografia: Sala Ferusic Arquitectes

Una resposta a “Sala-Ferusic: “¿Menos da una piedra?” (Celler Lagravera)”

  1. Bodegas escrigué:

    Muy lindas han quedado las instalaciones de la bodega. Rolando de bodegasyvinos.info

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya