Quaderns

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

López-Rivera: IES a Begues

IES BEGUES 03

Quaderns #263
codi: 26317

El solar assignat per el projecte es troba en un extrem de la vila de Begues. Es tracta d’un solar de forma triangular, encerclat per la ronda de Begues y el polígon industrial de la vila. Es un solar en pendent amb una gran quantitat de pins en el seu interior.

La nostra proposta s’esglaona per tal d’adaptar-se al pendent i es fragmenta en diferents edificis i plataformes amb la voluntat de conservar el major numero d’arbres existents; buscant integrant-los en els espais oberts entre volums construïts.

L’accés al recinte es realitza des del seu costat més elevat, el camí Ral. En aquest punt d’accés, l’edifici es separa de la vorera i aprofita la topografia del terreny per crear una plaça d’accés al conjunt. Al ben mig de la plaça es conserva el pi de major envergadura del recinte.

Aquesta plaça rebedor de l’edifici, es converteix en l’espai principal del conjunt.

Un espai que aglutinarà els moviments d’arribada i sortida del recinte. Un lloc de trobada, de reunió, d’intercanvi abans i desprès de les hores de classe.

El programa es reparteix entre dos volums construïts ben diferenciats. Un cos principal de tres nivells conté la part de programa docent: aules, tallers, departaments, secretaria, direcció i biblioteca. I un segon cos d’una planta conté el programa relacionat amb el lleure: gimnàs, vestidors, cuina menjador i instal·lacions.

En el punt de major proximitat entre els dos volums construïts, una petita marquesina els uneix i marca l’accés a la seqüència de patis interiors del recinte de diferents mides, nivells y superfícies.

Els edificis es resolen amb estructura portant de formigó semi prefabricada. El forjats son a base de prellosses de formigó y plaques doble T autoportants. Les façanes son de plaques prefabricades de formigó tintades en massa amb una barreja de pigments negres i verds. Amb aquest color i textura indefinida, busquem integrar la gran massa construïda en un entorn homogeni de pins i roures.

 

Autors: Emiliano López i Mònica Rivera

Col·laboradors: Franco Bechis, Bruno Bechis

Consultors:  Estructures: BIS Arquitectes / Enginyeria: PGI / Aparellador: AT-3 Oller-Peña s.c.p.

Àrea:  3.945,00 m2

Pressupost:  5.591.832,18 € PEC

Fotografies: © José Hevia

 

 

 

Etiquetes:

2 respostes a “López-Rivera: IES a Begues”

  1. [...] . foto: © José Hevia . + quaderns jQuery.ajax({url: "http://afasiaarchzine.com/", data: {top_ten_id: 4954, top_ten_blog_id: 1, [...]

  2. [...] . foto: © José Hevia . + quaderns jQuery.ajax({url: "http://afasiaarchzine.com/", data: {top_ten_id: 5902, top_ten_blog_id: 1, [...]

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya