Quaderns

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

D2 arquitectura: Supressió de barreres arquitectòniques a Volta Tecleta

tec1_ob

Quaderns #263
codi: 26327

L’ espai  on s’actua és una part  de les voltes de fonamentació del Fòrum Provincial Romà. La sala, un espai  estret  que no convidava  a romandre  per a contemplar les peces exposades, es diu Volta de La Tecleta i tenia dos nivells,  el projecte  arquitectònic va consistir en unir aquests dos nivells  per  que els banys fossin accessibles i també en re ubicar unes bases de columnes romanes i la pròpia estàtua de La Tecleta.

Es va  dissenyar un sòcol il·luminat que marca l’alçada de fonamentació de la pròpia volta, i que continua mes enllà de la rampa per  accentuar el fet de que la volta continua. El pla d’il·luminació  es  correspon amb el pla de sol original de les voltes. El sistema (DALI) utilitzat, permet  crear diferents escenes  segons  les necessitats del museu, amb la finalitat de poder regular la despesa  d’energia.

Se’ns va demanar també, un magatzem per a us intern del museu. Projectem un fons de perspectiva de vidre il·luminat, on re col·locar La Tecleta, remarcant la seva  importància dins  la sala.

El tancament de vidre constructivament no arriba a tocar la pedra, aquest fet  junt amb la pròpia il·luminació, també accentua la continuïtat de la volta.

El sòcol, per l’altre banda de la rampa ens serveix de barana, i es plega per formar els pedestals que alberguen les bases de les columnes romanes, il·luminades de manera rasant per que es puguin apreciar els textes  gravats en la pedra

Tant  als pedestals com al sòcol, se han disposat  espais retro il·luminats, amb la finalitat  de col·locar la retolació necessària.

El color blanc  de la intervenció  aporta contrast entre els  elements actuals i els existents, però sense estridències  i  sense treure’l  importància al patrimoni històric.

 

Autors : D2arquitectura,  Asuncion Vidal Layel- Manuel Pérez Saavedra

Col·laboradors: Arquitecte Tècnic: Antoni Curull Ceron

Emplaçament:  Museu d’Història,  Plaça del rei, núm 1, Tarragona

Àrea: 247,85 m2

Pressupost: 161.579,37 € PEM

Fotografia: Carles Balsells Olivé

Etiquetes:

3 respostes a “D2 arquitectura: Supressió de barreres arquitectòniques a Volta Tecleta”

  1. Ana Karina escrigué:

    Buenos días

    por favor me puede informar el precio de la revista 1956 preservat al buit

    Muchas gracias

  2. Ratna escrigué:

    I really like that baotorhm, the addition of greenery makes it so much more welcoming. There’s a blog I follow Art by Geninne (I think) and her husband designs and builds homes in Mexico. While there’s a lot of timber, the design elements are something I think you’d like.ps thanks for your comment about my Parisian Pouch xx

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya