Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

Arquitectura i temps, des de la fotografia

jb

Curs dirigit per Ricardo Devesa, arquitecte i professor al departament de Composició Arquitectònica de l’ETSAB-UPC. Col·laborador de Quaderns.

Si a l’arquitectura se la reconeix com la disciplina que opera sobre l’espai percebut en moviment i el seu objectiu és el d’oferir un marc per a la vida, és el temps, per tant, qui dota de sentit el fet genuïnament arquitectònic. La fotografia, no obstant això, duplica i immortalitza qualsevol objecte de manera parcial i incompleta, ja que captura només un cert instant de la realitat espacial.

Segons això, doncs, una imatge fotogràfica és incapaç de registrar l’essència temporal d’un espai arquitectònic? No és aquest, per ventura, el veritable objectiu que hauria de perseguir qualsevol fotògraf d’arquitectura? Respondre aquestes preguntes serà l’objectiu de les sessions teòriques impartides al CCCB en forma de diàleg entre arquitectes i fotògrafs i del taller pràctic que es desenvoluparà durant dos dies a Palo Alto de la mà del fotògraf Jordi Bernadó i l’arquitecte Ricardo Devesa

/// Dijous 4 d’abril, 19h.
Manolo Laguillo, fotògraf i catedràtic de fotografia a la Facultat de Belles Arts, UB i Eduard Bru, arquitecte i catedràtic al departament de Projectes Arquitectònics, UPC

/// Dijous 11 abril, 19h.
Jordi Bernadó, fotògraf i Carles Puig, arquitecte

/// Dissabte 13 i diumenge 14 d’abril, de 10 a 17h.
Taller a càrrec de Jordi Bernadó i Ricardo Devesa

/// Dijous 18 abril, 19h.
Jorge Yeregui, arquitecte i fotògraf i Paula Álvarez, arquitecta i directora de Vibok Works

/// Dimecres, 24 abril. 19h.
Ramon Prat, dissenyador gràfic, fotògraf i director d’Actar Publishers i Enric Ruiz-Geli, arquitecte i director de
Cloud 9

Més info: Institut d’Humanitats de Barcelona
Fitxer en PDF
/// Foto: Paris (FR 201.1). Jordi Bernadó

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya