Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

Encaixonats a Vallcarca. Ecumenópolis

856720_10151271633566951_262554661_o

ENCAIXONATS A VALLCARCA
Marta Saleta, Ikaps Audiovisuals, Espanya, 2011, 52′. V.O. Castellano / Català

En aquesta segona sessió del 2013 es projectarà a la sala d’actes de plaça Nova el documental “Encaixonats a Vallcarca”, dirigir per Marta Saleta l’any 2011. El film retrata la pèrdua d’uns carrers, d’unes llars i d’un estil de vida que havia existit fins ara al barri barceloní de Vallcarca, mitjançant el seguiment d’en Jordi, un veí de 76 anys, durant els últims mesos abans de deixar la casa on ha viscut mig segle.

“Jordi, un veí del barri barcelonès de Vallcarca, fa trenta anys que espera que el facin fora de casa, tal i com marca un pla de reordenació municipal. Finalment ha arribat el moment: haurà de marxar i la vivenda en la què ell i la dona han viscut aquest temps anirà al terra. “Encaixonats” retrata l’espera, els silencis i la impotència. Jordi, el veí fuster i l’amic que fotografia els enderrocaments són testimonis i alhora exemples de què ja només els queda esperar l’inevitable.”

Després de la projecció s’endegarà un debat que comptarà amb la participació de Saleta i de l’arquitecte i veí de Vallcarca Rafael Balanzó, entre d’altres.

> Dilluns 18 de febrer 2013 /// 19.00 hrs /// pl. Nova 5, Barcelona

Realització i muntatge: Marta Saleta
Música: de Macc i Xavier Pié

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya