Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

Taula Rodona entorn del viatge iniciàtic i inacabat de l’arquitectura amb professors i alumnes d’ESARQ-UIC.

FinalDigital_02

El Dijous 14 de febrer a les 19.30h, a la seu del FAD, tindrà lloc la taula rodona: “El Viatge no ha fet més que començar”. En la cita, participaran estudiants de l’assignatura de Projectes 5 del curs 2010-2012 d’ESARQ-UIC, així com docents i professionals de l’arquitectura vinculats a aquesta matèria: Juan Domingo Santos, Carlos Quintáns, Elena Rocchi i Joan Vitòria.

La taula, que possibilitarà l’intercanvi de coneixement i experiències entre alumnes i professors, ha estat organitzada a propòsit i amb motiu de la inauguració de l’exposició: “Un viatge inacabat. Granada, Roma, Santiago”. Una mostra que exposa el treball d’un grup d’estudiants d’arquitectura a través d’un viatge iniciàtic a tres ciutats mítiques i universals.

Viatjar als llocs del pasast ha estat una constant d’artistes i arquitectes al llarg de la història. De la mateixa manera que els humanistes del Renaixement van viatjar al món clàssic a la recerca d’inspiració per als seus treballs i com exercici d’aprenentatge de les grands obres, els estudiants de l’assignatura de Projectes 5 d’ESARQ-UIC, acompanyats i guiats pels seus sus professors han realitzat un viatge per mesurar, registrar i interpretar els extraordinaris valors que contenen les arquitectures de l’Alhambra –Granada-, Villa Adriana –Roma- i la Catedral de Santiago. A través d’una sèrie de quaderns de camp, dibuixos i maquetes de treball, han recollit elements d’interès que han transportat al taller del curs per fabricar els seus propis projectes. Les propostes que han sorgit d’aquesta activitat acadèmica, sota el comissariat dels arquitectes Diane Gray i Joan Vitòria, conformaran el contingut d’una evocadora mostra que es podrà visitar al FAD fins el proper 27 de febrer. Una exposició que convida a la reflexió i que suscitarà el diàleg entre professors i alumnes en el marc d’una taula rodona que girarà entorn al viatge inacabat de l’arquitectura.

Taula Rodona entorn del viatge iniciàtic i inacabat de l’arquitectura amb professors i alumnes d’ESARQ-UIC.
Títol: El Viatge no ha fet més que començar
Data: Dijous, 14 de Febrer de 2013
Hora: 19.30 h
Lloc: FAD_Plaça dels Àngels 5-6, 08001 Barcelona.
Organitza: ESARQ-UIC, Escola Superior d’Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya