Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

BOOKS #1 – Piedra angular | Pedro Azara

ursula-schulz-dornburg-i-vanished-landscapes-i-1980-2006-series-fotograficas-sobre-papel-dimensiones-variables-colec

Aprofitant la visita a l’exposició Abans del Diluvi, Pedro Azara ens va parlar també del seu nou llibre, Piedra angular.

L’exposició presentada a CaixaForum Barcelona, Abans del Diluvi. Mesopotàmia, 3500-2100 aC, reuneix per primera vegada un conjunt únic de 400 peces procedents de trenta-dos museus i col·leccionistes de tot el món, relacionades amb els diversos aspectes de la cultura que es va desenvolupar a les planúries al·luvials del Tigris i l’Eufrates en els mil·lennis IV i III aC. A partir d’obres d’art i artesania, joies i objectes rituals, textos i símbols, la mostra presenta les investigacions més recents a l’entorn d’aquest període i s’interroga sobre la interpretació que n’han fet els historiadors i els arqueòlegs de diferents èpoques.

Quaderns – BOOKS #1 – Piedra angular | Pedro Azara from Quaderns on Vimeo.

Piedra Angular explora els somnis i els mites que estan en l’origen de la ciutat. Mitjançant l’estudi de les ruïnes i els textos mesopotàmics, l’autor intenta explicar com eren les ciutats sumèries, com es va construir la cultura urbana en els seus inicis i quins eren les idees estètiques que la sustentaven. Però sobretot rastreja les petjades d’una cultura el ressò de la qual arriba fins als nostres dies, permetent-nos entendre millor la ciutat, l’arquitectura i la cultura contemporània.

Pedro Azara, arquitecte i professor titular d’estètica a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, és a més especialista en cultura antiga. La seva formació li converteix en un arqueòleg poc usual, proporcionant-li unes eines interpretatives molt valuoses per indagar en els orígens de la civilització.

Més informació a Editorial Tenov

/// Foto: Ursula Schulz-Dornburg. Vanished Landscapes, 1980/2006. Series fotográficas sobre papel | Dimensiones variables. Colección de la artista. © Ursula Schulz-Dornburg

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya