Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

Josep Lluís Sert. Un somni nòmada

cabecera

Alè Produccions, Oberon Cinematogràfica, La Perifèrica Produccions, IFFI Productions i Televisió Espanyola, en col·laboració amb la Fundació Joan Miró de Barcelona, i amb el suport de Televisió de Catalunya, els conviden a l’estrena del documental: Josep Lluís Sert / Un somni nòmada.

/// Dijous 4 d’abril a les 19:00
Auditori de la Fundació Joan Miró
Parc de Montjuïc s/n
08038, Barcelona.
Entrada libre.

J.L. Sert / Un somni nòmada (versió en català) from Pablo Bujosa Rodríguez on Vimeo.

“La meva vida està dividida en capítols que porten noms de ciutats: Barcelona, París, Nova York i Boston, una vida nòmada amb massa canvis, però sense cap moment avorrit.”

Josep Lluís Sert fou un esperit contestatari, un vers lliure en un món dominat per la còpia i la reproducció seriada. Membre d’una coneguda família aristocràtica i destacat militant republicà, Sert va tenir l’atreviment de ser un arquitecte d’avantguarda en un país on governava el conservadorisme més absolut. Sert va ser també, com tots els exiliats, un vitalista d’esperit trist, un artesà del sentit comú en un món extrem. Va abraçar el racionalisme arquitectònic quan Espanya es llançava als braços de vells somnis imperials. Va viatjar, va emigrar, va fugir. Es va refugiar allà on va poder. Fill del Comte de Sert i nebot en segon grau del primer Marquès de Comillas, Josep Lluís es va haver d’amagar als Estats Units després de la Guerra Civil. I allà fou capaç de reconstruir una carrera professional que el va dur a convertir-se en el primer arquitecte català de fama internacional.

/// Direcció i guió: Pablo Bujosa Rodríguez
Producció executiva: Antonio Chavarrías, Mihalis Gripiotis i Pablo Bujosa Rodríguez
Realització i muntatge: Miguel Ángel Abraham
Documentació: Maria Charneco

Més info: jlsertfilm.com + facebook.com/JlSertUnSuenoNomada
/// twitter: @JLSertFilm

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya