Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

Reactivem la secció Observatori

QUADERNS---CALL-FOR-PROJECTS-690

Quaderns vol potenciar la difusió del treball dels col·legiats en totes les seves formes. En aquest sentit, la secció Observatori permet recollir a la versió digital de Quaderns les propostes rellevants enviades pels col·legiats.

Entre les propostes rebudes, es farà una selecció per a la plataforma digital de Quaderns [quaderns.coac.net].

Podran participar en la convocatòria tots els arquitectes col·legiats que presentin projectes recents. Es pot enviar:
- Obra construïda
- Projectes no realitzats
- Disseny de producte
- Articles o documents de reflexió
- Comissariat d’exposicions
- Espais efímers
- Producció artística
- Producció fotogràfica
- Altres

/// Novetats a la plataforma digital: Projectes Narrats.
En un mitjà com Internet, cada cop més saturat d’imatges i projectes, volem evitar la reproducció d’un procés en què les imatges transiten de plataforma en plataforma silenciosa i automàticament. Amb la idea d’aportar una visió específica dels projectes i mantenir el context i especificitats pròpies dels projectes, iniciem una nova secció a l’observatori anomenada Projectes narrats.

Els Projectes narrats presentaran, a més de la informació necessària per a la comprensió del projecte, un podcast on els autors podran donar veu i contextualitzar les imatges i plànols mostrats.

/// Publicació en paper de les propostes.
D’entre totes les propostes seleccionades per a la versió digital, es realitzarà una selecció posterior que apareixerà en format paper a la secció Observatori corresponent de la revista.

Aquesta selecció es realitzarà seguint criteris temàtics en funció de cada número (veure convocatòria específica # 265),

/// CONVOCATÒRIA OBSERVATORI # 265
El número 265 de Quaderns estarà dedicat a domèstica.

La domesticitat forma part de la cara més íntima i protectora de l’arquitectura, però a la vegada, com recentment s’ha posat de manifest, està relacionada d’una manera immediata i fràgil amb la gran escala macroeconòmica de la política. Els desnonaments, l’estancament de la construcció, l’abandonament d’edificis de vivenda o barris sencers, milers d’interiors vacants a l’espera d’ús, connecten petits universos amb una maquinària global sobre la que els ciutadans en reclamen un nou control. El món íntim de la casa i la quotidianitat es contraposen a estructures de poder cada cop més anquilosades que exigeixen noves formulacions sobre les que els arquitectes tenim molt a dir.

Paradoxalment, en mig d’aquesta contraposició, sorgeixen cada cop més propostes orientades a difuminar i superar aquesta línea separadora. Cooperatives, reutilització d’espais, noves fórmules comunitàries, etc. connecten allò individual amb allò col·lectiu.

Però no només això. El proper número vol també recollir petits gestos, petits encàrrecs que amb intervencions acurades siguin capaços reconvertir i millorar espais interiors. Però també projectes d’habitatge on, en un moment en que les famílies es reordenen –fills que tornen, altres que emigren, etc.- es plantegin què pot suposar tot això sobre les distribucions, i com pot afectar a la idea de peça-habitació tenint en compte la necessitat de nous criteris de flexibilitat.

/// Data límit de recepció de propostes per a #265 edició en paper: 17 de maig

OBSERVACIONS TÈCNIQUES


Podeu enviar els vostres treballs a la direcció: observatori[.]quaderns@coac[.]net.

Podran participar en la convocatòria tots els arquitectes col.legiats que presentin projectes recents.
Documentació requerida:
- Nom i correu electrònic.
- Fitxa tècnica: Autor (s), títol, data de realització (mes, any), col.laboradors (opcional).
- Descripció (màx. 300 paraules).
- Màxim 10 imatges (JPG 1024px d’ample 72 dpi) més llistat de llegendes o peus descriptius.

Nota: Quaderns es reserva el dret de selecció de la documentació enviada en funció de la seva adequació als criteris editorials específics de cada número

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya