Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

Infraestructures habitades: Plaça de les Glòries, una centralitat urbana?

unnamed

“En cadascun d’aquests espais, aïllats per les vies urbanes, hi ha un petit món, una petita ciutat o urbs elemental.”
—I. Cerdà, Teoría general de la urbanización, 1867.

Francesc Magrinyà afirma en l’article “Infraestructures habitades: Plaça de les Glòries, una centralitat urbana?” que el nus de Glòries i la seva evolució són un paradigma en la recerca projectual de les centralitats. I afegeix que de moment no és més que un espai d’experimentació inconscient.

Amb el recent concurs per dissenyar l’espai lliure de la Plaça de les Glòries Catalans i de la presentació pública de les 10 propostes guanyadores, hem volgut revisitar aquest text publicat en Quaderns #261 “After the Party”

Plaça de les Glòries, una centralitat urbana? by Quaderns

/// Més info: Les Gloriès
/// Presentació de les 10 propostes del concurs i taula rodona organitzada per ArquinFAD, COAC i Cambra d’empreses de serveis professionals a la construcció. Més info, aquí.
/// Imatge de capçalera, foto de la portada de Quaderns #261 “After the Party” [fragment]. Fotomontatge d’Adrià Goula.

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya