Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

[ARQUITECTURIA]+ Adrià Felip: Nova biblioteca a Caldes de Malavella

RENDERS_portada

L’emplaçament de la nova biblioteca de Caldes de Malavella és el punt on conflueixen 3 trames urbanes diferents: el casc antic, el primer creixament que va experimentar el terme i l’eixample recent.

L’emplaçament, també, forma part de l’eix vertebrador nort-sud on es situen tots els edificis públics de la població.

A través d’aquest primer anàl·lisi a gran escala, s’entén que la nova biblioteca de Caldes de Malavella necessita desenvolupar-se seguint aquestes 2 directrius , però al realitzar una lectura més acurada del lloc, aquestes  premisses incials perden força.

Per tant, l’únic sistema de relacionar la biblioteca amb el casc antic és a nivell visual.

A partir d’aquest apropament i la comprensió dels espais públics de l’entorn, s’arriba a la conclusió que l’edifici no pot donar l’esquena a la plaça del darrera. Així doncs, l’espai de lectura introvertit es situa en el primer pis, mentre que la planta baixa flueix com una topografia que connecta i relaciona les 2 places tangents a la nova biblioteca situades en nivells diferents.

L’edifici a manera de gran estructura de formigó amb petites obertures que generen una atmosfera introvertida, càlida i pausada. Exterior i interior s’entrellacen generant espais exteriors de lectura i espais interiors de relació social, apropant la nova biblioteca als seus usuaris.

[Arquitecturia] són Josep Camps + Olga Felip

Ubicació: c. Girona, 2 17455 Caldes de Malavella

Col·laboradors: Mariel·la Agudo, Aitor Horta, Jaume Farrés, Irene Solà

Àrea: 1444.9m2 construïts

Pressupost: 1.261.066,75€

Imatges: Renders: 72dpi, Maqueta: [Arquitecturia]

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya