Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

Conxita Balcells: Centre de Serveis Socials a la Prosperitat

02

Quaderns #262
codi: 26219

El elements primordials per la definició de la proposta sorgeixen de l’anàlisi del programa, amb uns requeriments d’un alt grau de privacitat, però que alhora es troba situat davant d’un espai públic.

Es tracta d’un volum edificat que ocupa tota la dimensió del solar i amb una alçada variable. Respecte el carrer d’Enric Casanovas l’alçada màxima és de 14.30 m, i respecte el carrer de Pablo Iglesias és de 14.15 m.

Es tracta d’un volum recobert per una pell, ventilada i microperforada, que permet garantir un bon confort climàtic alhora que assegura la privacitat des de l’exterior. Totes les obertures queden protegides, i apareixen al carrer com a ombres xineses, creant un gradient lumínic molt confortable des de l’interior. Aquesta doble pell es va configurant distintament i s’adapta a les diferents façanes.

L’accés es produeix pel carrer Enric Casanoves, en aquesta planta se situen totes les funcions públiques. Per tal de garantir el bon funcionament, hem establert dues circulacions independents, una pública que es desenvolupa en planta baixa i una privada que recorre la resta de plantes.

Constructivament hem optat per una construcció lleugera, ràpida, sent conscients dels terminis d’execució de l’obra.

Consultors: Lluís Cañizares – arquitecte tècnic Juanma Salvadó – arquitecte tècnic Marc de Jaime –  instal·lacions Bernúz-Fernández – estructures

Col.laboradors: Oriol Ribes arquitecte Elena Molina  arquitecte Francisco Mouzo  arquitecte

Àrea: 673,48 m2

Pressupost: 801.310,43€

Fotografia: Marcela Grassi

 


Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya