Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

Bru-Lacomba-Setoain: Marquesines i edificis annexos. Peatges AP-7 Sud

9_N7X8437+38

Quaderns #262
codi: 26213

El projecte pretén fer de cada peatge part integrant d’un lloc, una exaltació de la tècnica d’avantguarda i, així mateix, del respecte vers el medi ambient i el paisatge. Els peatges estan fets des de l’estilització de la imatge de les autopistes d’ACESA i elements de superfície que constitueixen construccions enteses com a plecs del sòl, assimilables al pla de la calçada asfaltada, a prats o a camps de cultiu, i fins i tot a terrain vagues en funció d’un entorn més o menys natural o periurbà.

La imatge dels peatges d’ACESA està extensament incorporada a l’imaginari col·lectiu, a diferència d’altres autopistes del Principat i comunitats autònomes. En el context actual, la possessió d’una imatge de marca és un fet i un valor decisiu.

El projecte pretén aquest doble caràcter, subratllant tot allò que sigui tècnic, però també tot allò que sigui natura, preservant per sobre de tot una relació harmònica entre ambdós.

L’autopista s’activa com a element de transmissió de la informació i guia de reconeixement d’un determinat paisatge, contribuint així a la definició de caràcter i el to de les autopistes d’ACESA.

Senyalitzacions de l’alçada de les cabines, pla horitzontal i plans baixos: colors del paviment (teletag, – versió automòbils i camions-) … Si s’entén l’àmbit del peatge com un paisatge característic de la modernitat, el valor del pla del sòl adquireix un valor decisiu. L’aparició del color en aquest àmbit (senyalització vies T de cotxes i camions) comença a ser ja un valor determinant en termes tant de senyalització com ambientals i paisatgístics. D’aquesta manera, es preveuen textures de color, cultius d’ usos o plantacions de missatges.

Adreça: Autopista AP-7 La Jonquera-Salou

Consultors: Càlcul d’estructures: Martí Cabestany, Instal·lacions, PDI engineering, Arquitecte tècnic: AT3, slp

Col·laboradors: M.Cabo, A. Rizescu, M. Rebocho, F. Romaní, M. García

Àrea: 57.790 m2

Pressupost: 6.089.490,00€

Fotografia: Adrià Goula

Una resposta a “Bru-Lacomba-Setoain: Marquesines i edificis annexos. Peatges AP-7 Sud”

  1. M’agrada força i considero un encert d’ACESA haver encarregat a l’Eduard aquesta estructura.

    (Veig que aquesta vegada no ha posat la bandera republicana).

    salut.

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya