Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

Sophie Demigneux: Estudi per a la distribució de mercaderies al carrer Santuari, Barcelona

Avantprojecte carrer del Santuari

Quaderns #262

En el marc d’una intervenció global sobre 950 metres del carrer Santuari, al barri del Carmel de Barcelona, amb una primera fase de 250 metres ja executada, es realitza un estudi de l’afectació de la càrrega i descàrrega a la vialitat del primer tram del carrer. Es planteja una aposta pel comerç de proximitat enfront dels serveis (administratius, etc.) per a millorar l’activitat i vitalitat del carrer. En aquest sentit, la càrrega i descàrrega esdevé fonamental per al subministrament de productes frescos propis d’aquest comerç. A partir d’una enquesta elaborada per a l’estudi es proposen dues alternatives basades en canvis normatius:

1- A les llicències d’activitat, no limitant l’espai d’emmagatzematge, sinó adaptant-lo al tipus de comerç, evitant la rotació i l’estoc flotant.

2- Al planejament, amb la possibilitat d’incloure microplataformes logístiques (repartiment final únic centralitzat). Es conclou afirmant que “La correcció d’alguns d’aquests factors de la gestió urbana podria corregir la tendència dels carrers tradicionals de la ciutat a perdre vitalitat i diversitat comercial.”

Document d’intencions de projecte:  doc_CAT

Arquitecte: Sophie Demigneux

Col·laboradors:Fabio Bagnara, Thomas Wissing

Consultors: Juan Pérez Fernández, enginyer obres públiques.

Àrea: 2925 m2

Pressupost: 701.410,00 €

Fotografia: Equip de projecte

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya