Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

TwoBo arquitectura: Acadèmia Grífols (Mas Can Guasch)

06

Quaderns #263
codi: 26335

El projecte planteja la rehabilitació d’una antiga Masia del segle XVI situada a l’interior del polígon industrial de Parets del Vallès. Atrapada entre les naus industrials la masia resta com un dels pocs vestigis de l’origen agrícola del municipi.
Abans de l’actuació, la masia estava abandonada i presentava una imatge imprecisa, a causa de les múltiples ampliacions i intervencions, que desvirtuava la seva estructura original.
Els objectius del projecte han sigut, per una banda, Valorar els punts històrics revelant aquells espais de major intensitat, així com recuperar l’estructura original de l’edifici, eliminant les construccions posteriors annexes. Per un altra banda, per allotjar el seu nou us com acadèmia, s’ha clarificat la planta a través de dos nous eixos que organitza’n totes les sales, i s’ha afavorit l’entrada de llum natural en tots els espais.
S’ha tractat amb especial atenció la façana oest, mitjançant un nou accés rodat i una plaça de benvinguda, rematada pel volum envidriat de la galeria, aquesta emmarca l’entrada i sutura les distintes construccions de l’edificació original. L’altre punt d’actuació ha sigut la torre , antic símbol de la masia i utilitzat com a element defensiu. Aquesta ha sigut transformada en un espai de circulació vertical buidant tot el seu interior, evidenciant així la seva altura. Despullant els seus murs per mostrar l’antiga fàbrica de pedra.
El projecte finalitza amb la urbanització del entorn, inicialment molt degradat, mitjançant la inserció de vegetació autòctona i la modificació de la topografia creant un nou espai recollit.

Títol del projecte: Acadèmia Grífols. Rehabilitació de la Masia de can Guasch

Emplaçament: Parets del Vallès

Arquitectes: Luis Twose Roura, TwoBo arquitectura

Col·laboradors: David Roura, arquitecte tècnic

Pressupost: 1680000€

Àrea: 1300m2 construïts

 

 

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya