Quaderns

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

CGP arquitectes: Poliesportiu a Rubí

10

Quaderns #263
codi: 26328

La construcció del polisportiu de l’escola Maristes – Rubí s’ubica a la banda nord de l’actual edifici de l’escola. L’espai de què disposàvem es trobava limitat a nord i llevant per carrers amb un teixit residencial de gra petit: unifamiliars i blocs de planta baixa i dues plantes pis, a ponent per l’edifici que allotja els vestidors, i a sud per la mateixa escola.

Donada la important volumetria d’aquesta tipologia, l’edificació es situa de la forma més curosa possible respecte les edificacions veïnes. Així, l’edifici a la banda nord recula respecte l’alineació del carrer i es proposa una franja verda de vegetació que ens allunyi dels habitatges de menor alçada. A llevant es situa un volum de menor alçada que allotja serveis, magatzems i instal·lacions i que també permet una relació més amable amb els blocs situats enfront. A la banda de l’edifici dels vestidors es col·loca una caixa també de menor alçada que funcionarà com escenari d’ús escolar i es resol l’accessibilitat d’aquest edifici en relació al pati i al nou equipament amb recorreguts d’escales i rampes adaptades. Per últim, es situa l’accés principal al poliesportiu a la banda sud fent façana a l’escola i al pati de menor tamany que resta, i es formalitza amb una marquesina d’uns 3,5 m de vol com a vestíbul exterior.

Per a la construcció de l’edifici s’utilitzen processos industrialitzats per tal de minimitzar el temps d’obra i la interferència en el normal desenvolupament de l’escola, alhora que es cerca qualificar l’edifici des del curós tractament de la llum natural, la ventilació natural creuada i la posada en valor de les solucions estructurals i constructives que es produeixen.

 

Autor: CASANOVAS, GRAUS, PÉREZ arquitectes (Ana Pérez Lázaro i Joan Casanovas Miñán)

ConsultorsEstructures: Guillermo Barenys y asociados Instal·lacions: PGI engineering Project Manager i Direcció execució: Edetco tècnics

Col·laboradors: Mireia Salvadó Pellisa, Marcos Batista Viana de Souza i Íñigo Gómez Arribillaga (arquitectes)

Àrea: Superfície construïda: 1.660 m2 Àrea d’actuació: 3.980 m2

Pressupost (PEC): 1.690.000 + IVA

Fotografia: Francisco Urrutia

 

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya