Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

CAVAA arquitectes: repensar una casa modernista

01_72DPI

Quaderns #263
codi: 26332

L’any 1925, la família Valls-Feliu va comprar un casal de doble cos a Sabadell, i el va fer reformar a l’arquitecte Joaquim Manich. Des de llavors, diferents generacions han compartit aquesta casa i n’han modificat les estances i espais, segons les seves necessitats.

Ara, una nova generació s’hi ha traslladat, i el casal s’ha reorganitzat, formant un petit apartament a la planta àtic i una habitatge de 3 nivells. Una nova distribució que ha buidat l’espai central del casal, per tal d’incorporar dos nuclis d’escales; un de general per donar accés a l’àtic, i un a l’interior de la casa de 3 pisos que s’ha convertit en el centre de tota la casa.

Una escala pensada per a comunicar, per emmagatzemar, ideada per delimitar espais i permetre visuals des d’ella i a través d’ella.

A nivell global el projecte planteja una intervenció on els nous objectes tenen un llenguatge diferenciat respecte els antics, fomentant el contrast entre ells i revitalitzant-ne alguns  que havien caigut en l’oblit.

 

Autor: Oriol Vañó Marco

Col·laboradors: Lluïsa Morao

Consultors: David Codinach, arquitecte-estructura, Ildefons Valls, arquitecte tècnic.

Superfície: 393 m²

Pressupost: privat.

Fotografia: Do-Allo Estudi.

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya