Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

F. X. Pouplana Solé ‘Proposta experimental per a una forma de vida’

Propuesta Experimental

Quaderns #264

En una fira comercial —la funció de la qual és confrontar l’oferta amb la demanda-, qualsevol aportació no comercialitzada només pot funcionar com un tempteig encaminat a promoure noves demandes. Una aportació d’aquest tipus deu, per tant, ser considerada com un experiment concebut amb el fi de provocar un determinat desig (expressió d’una suposada necessitat) i mesurar el seu valor social (extensió de la possible demanda).

A partir d’aquest enfocament, la nostra proposta – subvencionada pel Comitè Organitzador d’Hogarotel 10 – va ser pensada com un instrument capaç, en si mateix, de provocar l’alliberament dels desitjos lúdics, que consideràvem com dels més reprimits per l’actual equipament domèstic – més «representatiu» que adequat al seu ús quotidià -. I, en conseqüència, va ser desenvolupada mitjançant un ambient insòlit, però amb certes referències significatives que incitessin a conduir un comportament lúdic però sense suggerir pautes de conducta socials ja establertes.

Originalment publicat en: ”Anuari de Quaderns 1971-2 nº85 p.126

També pots consultar-ho en pdf a: Quaderns 1971-2 nº85


Etiquetes: , , , ,

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya