Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

Quaderns – Entrevistes de Guerrilla #14 | Félix Arranz + Jordi Badia

vogadors

“Qui avança creant quelcom nou, ho fa com un vogador, avançant endavant, però remant d’esquena, mirant enrere cap al passat, cap a allò existent , per poder reinventar les seves claus”.
—JorgeOteiza

La mostra Vogadors, pavelló de Catalunya i a les Illes Balears a la 13 Biennal d’Arquitectura de Venècia, documenta una arquitectura sòbria i de gran senzillesa material, però d’una enorme sofisticació tècnica i intel·lectual, i dotada d’un fort component ètic i social capaç de construir amb una conscient permeabilitat amb el seu entorn, les persones i la vida, sense renunciar als valors més abstractes i plàstics de l’emoció..

Una arquitectura d’una generació que vol reprendre els valors tradicionals del significat i la continuïtat.

Una arquitectura que vol estar per sobre dels seus autors per, tal i com diu David Chipperfield en un símil cinematogràfic, tornar a donar pes a l’argument.

Una arquitectura que vol tornar a fer front a les contingències socials, a la sostenibilitat com única via per la supervivència i, a més, a l’economia de mitjans des d’un plantejament ètic, tècnic i intel·lectual.

Una arquitectura comú d’arquitectes i habitants l’objectiu prioritari de la qual torna a ser ètic i de convivència.

Quaderns – Guerrilla interview #14 | Félix Arranz – Jordi Badia from Quaderns on Vimeo.

Més info: Vogadors

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya