Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

Joan Fontcuberta. Premi Internacional de Fotografia Fundació Hasselblad 2013

googNIEPCELOW

La Fundació Hasselblad es complau a anunciar que el fotògraf català Joan Fontcuberta ha estat escollit per rebre el Premi Internacional de Fotografia Fundació Hasselblad en l’edició del 2013, dotat amb la quantitat d’1.000.000 de corones sueques (110.000 euros, aproximadament). La cerimònia de lliurament del premi tindrà lloc a Barcelona el 7 de març de 2013. Així mateix, el 25 d’octubre de 2013 s’inaugurarà l’exposició Joan Fontcuberta, guanyador del Premi Hasselblad 2013 al Hasselblad Center del Museu d’Art de Göteborg, a Suècia. La Fundació Hasselblad organitzarà un simposi amb la participació del guanyador i presentarà una monografia sobre l’obra de Joan Fontcuberta, que serà publicada per Mack.

La declaració de la Fundació amb relació a la decisió d’atorgar a Joan Fontcuberta el premi, en l’edició del 2013, diu el següent:

“Joan Fontcuberta, que al llarg de més de trenta anys no ha deixat d’investigar i qüestionar el mitjà fotogràfic, és un dels fotògrafs contemporanis més imaginatius. La seva obra es caracteritza per adoptar unes perspectives conceptuals originals i lúdiques, que exploren, en particular, les convencions fotogràfiques, els mitjans de representació i les reivindicacions de veracitat. En projectes interdisciplinaris que s’expandeixen fora de l’espai expositiu, Fontcuberta desafia conceptes que són propis de la ciència i la ficció. A més de la seva pràctica fotogràfica, articula el seu compromís amb l’art fotogràfic en les seves facetes d’escriptor, professor i comissari, i ha estat una figura enormement inspiradora per a les generacions més joves.”

El jurat d’aquest any, que va elevar la seva proposta al Consell Directiu de la Fundació, estava format pels experts següents:

- Ute Eskildsen (president). Professor i, fins al 2012, director del Departament de Fotografia del Museu Folkwang, Essen, Alemanya.
- Thomas Joshua Cooper. Professor al Departament de Fotografia de l’Escola d’Art de Glasgow, Gran Bretanya
- Marcel Feil. Director adjunt d’art a Foam, Amsterdam, Països Baixos
- Agnès Sire. Directora de la Fundació Henri Cartier-Bresson, París, França

Més info: Hasselblad Foundation

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya