Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

Arxiu: Metabolismes

met

Quaderns #265

En Quaderns #265, revisitem una petita imatge publicada a Cuadernos de arquitectura nº 68/69, concretament a la secció Revista de revistas, de 1967. La imatge, en la qual apareix la megaestructura habitacional projectada pel dissenyador industrial japonès Kenji Ekuan, acompanya una de les recensions d’un article demolidor aparegut a Architectural Design nº37 [maig 1967], on Mike Jérome “critica sense pietat […] l’apassionat grup d’idealistes arquitectes japonesos, que es diuen metabolistes”.

Amb aquesta imatge de fons revisem alguns dels leitmotivs del metabolisme juntament amb dos personatges de generacions diferents que s’han entroncat en la seva perifèria crítica: Kazuo Shinohara i Yoshiharu Tsukamoto.

Metabolism by Quaderns

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya