Quaderns 2011 – 2016

D'arquitectura i urbanisme

Publicació del Col·legi d'arquitectes de Catalunya

Presentació del llibre ‘Josep M. Jujol. L’Església Primera de Vistabella.’

Jujol 10_WEB

El dia 7 de febrer tindrà lloc la presentació del llibre ‘JOSEP M. JUJOL L’ESGLÉSIA PRIMERA DE VISTABELLA. Una mirada contemporània.’ Editat per Guillem Carabí Bescós.

Josep Maria Jujol va ser un arquitecte visionari a Catalunya. Aquest llibre presenta, a través d’un dels seus edificis més emblemàtics, i desconegut per una gran majoria, una nova manera de conèixer i comprendre la filosofia que hi ha darrera de la seva obra arquitectònica.

L’església de Vistabella és la primera referència visual del poble. Jujol va construir-la com una extensió natural del paisatge, com una arquitectura on es mostren unes formes de forta relació amb la terra de la qual sorgeixen. Una obra on tot va ser dissenyat per crear una experiència espacial única; un edifici amb un fort simbolisme expressat a través de l’estructura, amb missatges escrits a les parets i l’ús de materials reciclats i senzills.

Contribucions de Guillem Carabí, Antonio Salcedo Miliani, Roger Miralles, Concepció Peig i Marià Sordé; fotografies de Joan Farré i Roig; dibuixos de Manuel Arenas; i material inèdit en alta resolució, procedent de l’Arxiu Jujol. Clou l’estudi un doble epíleg dels professors Vincent Ligtelijn i Juhani Pallasmaa.

Presentación a càrrec de:
Guillem Carabí (editor), Joan Farré (fotògraf) i dpr-barcelona.
L’acte es clourà amb la intervenció del Cor de Cambra ‘The Issel’s Singers’.

Auditori CaixaForum Tarragona
Cristòfor Colom 2 43001. Com arribar.
Dijous 07 de febrer de 2013 | 19:30 hores

Més info: dpr-barcelona

Etiquetes: ,

3 respostes a “Presentació del llibre ‘Josep M. Jujol. L’Església Primera de Vistabella.’”

  1. Teresa Massagué Solé escrigué:

    Molt interessada en la vostra publicació sobre l’esglèsia de Vistabella
    de Jujol.Com adquirir i on.
    Agrairia informació.Gràcies.

  2. [...] Arquitecto por la ETSAB y Dr. Arquitecto por la ESARQ UIC, presentó el pasado febrero el libro “JOSEP M. JUJOL. L’ESGLÉSIA PRIMERA DE VISTABELLA”, del que es editor, y en el que participaron diferentes profesores de la UIC. El profesor de [...]

Deixa un comentari

Etiquetes

AftertheParty agenda Anuari Anuario architecture Archivo Arxiu assaig Barcelona Books Close Closer coac contributions contributors Convidat Displaying Architecture doméstica Editorial events exhibitions exposiciones Guerrilla Interviews House and Contradiction housing infraestructura Interviews news Noticias números Observatori Parainfraestructures politics Política Prada-Poole preservació Preservat al Buit projects proyectos Publications Reaccions representación Reseñas review Sessions vivienda

Números anteriors

Quaderns d'arquitectura i urbanisme és la revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya